Cupcakes

8. května 2016 v 19:05 | Verona |  RECEPTY

Recept na cupcakes

Ahojdá! Takže přináším vám sem recept na cupcakes, který mám z jedné moc pěkné stránky na ktrou vám sem dám na konci článku link. :) Pekla jsem je jen jednou, protože sladké moc nemusím, ale kamarádi si je pochvalovali. Do těsta jsem dala potravinářské barvivo aby byly hezké na oko.

Recept:
12 cupcakes

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 30-50 g polohrubé mouky (nechte si kousek stranou, kdyby bylo těsto moc řídké
  • 110 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 60 g rozpuštěného a trochu zchladlého másla
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • lžička vanilkového extraktu nebo 2 vanilkové cukry
  • můžete třeba přidat i kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • Krém:
  • 75 g másla pokojové teploty
  • 2 malé balení žervé (myslím, že jsou po 80g, takže celkem je to 160 g); vyndejte jej z lednice také s předstihem
  • lžička vanilkového extraktu
  • 250 - 400 g moučkového cukru (když ho dám méně, je krém sladký dost a je hedvábný, není ale tolik hutný, ale zdobícím sáčkem jej nazdobíte krásně a já mám tuhle variantu raději; víc cukru znamená tužší konzistenci, ale také více sladké chuti a ve výsledku u cukrovou krustičku navrchu - a přesně tak jej dělají ve světě)
Nejdříve si připravte základ. Rozehřejte si troubu na 180 °C. Někdo těsto na cupcakes šlehá, já raději postupuju osvědčenou cestou jako na muffiny. Čepice mi na nich nevadí. Smíchejte si tekuté ingredience. Pozor, ať vám příliš teplé máslo nesvaří vajíčko. Mě se obvykle nechce čekat, tak do rendlíku s máslem dám mléko, to jej zchladí na přijatelnou teplotu. Výsledná tekutina je trochu vlažná, ale zase nebudete mít úplně studené těsto. Ve vedlejší míse dobře promíchejte všechny sypké ingredience, poté spojte obě hmoty dohromady. Stačí vám na to obyčejná lžíce a minutka manuální práce. Naplňte košíčky do 3/4 a dejte péct na zhruba 25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a zapíchnutá špejle vám nevyjde čistá.
Po upečení nechte muffiny dokonale vychladnout! To je opravdu důležité, jinak se vám krém na nich rozteče.
Na krém potřebujete máslo v pokojové teplotě, které našleháte. Buď v robotu, nebo mixéru, nebo metličkou v ruce. Mám bohužel zkušenost takovou, že zdejší 82% másla se mi při hodně sběsílém šlehání v robotu zdrcnou. Proto je vždycky jenom rychle promixnu, aby se ty změklé kousky spojily v jednu hmotu. Potom robot vypnu, dám do másla žervé celé najednou, opět promixnu, dokud není hmota spojená. Potom podobně přidát nadvakrát moučkový cukr (mixér stojí, jinak budete mít plnou kuchyň cukrového oblaku). Na konec přidát trochu vanilkového extraktu a je hotovo. Naplním si sáčkem, ve kterém má nejčastěji zdobící uzavřenou špičku Wilton 2D (to je ta, se kterou jdou dělat růžičky, ách). A zdobím. Krém mi vyjde na 12 bohatě ozdobených muffinů. Přesně tak, jak jsou na obrázku.
Kdybyste chtěli experimentovat a přidat třeba čokoládu, tak uberte trochu mouky (možná i cukru).
P.S. Pokud pečete na 180 °C, vyskočí na "muffinu" čepice. Já peču na 180, čepice mi nevadí, dají se zdobit pohodlně i tak. ale Jestli chcete rovné plochy, pečte 25 minut maximálně na 160 °C. Naopak obří čepice vám naskočí, když budete péct max. 20 minut na 200 °C a víc.
Držím vám palce! :)
link: http://www.muffinarium.cz
- Verona
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 bloomzwinxjesuper bloomzwinxjesuper | E-mail | Web | 8. května 2016 v 19:07 | Reagovat

Mňam, mňam, vyzerá to dobre. Keby si potrebovala nejaké rady, čo sa týka blogovania, tak mi napíš na mail. :)

2 veronadays veronadays | 8. května 2016 v 19:09 | Reagovat

[1]: Děkuju, mám ještě jinej blog, ale ten už mám 4 roky a co se týče úprav jsem skoro vše zapomněla. :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama